Boya ve Kaplama Uygulaması

Boya insanoğlu için önemli dir. Günlük rutin hayat olsun, iş sahası olsun veya askeri alanda; boya bizim için sadece güzel gözükmek için degil bazen tehlikelere karşı uyarıcı veya bulundugumuz ortamda gizlenmemize yarar.

Boyaları temel olarak dört bileşen oluşturur: Pigmentler, çözücü, bağlayıcı ve diğer katkı maddeleri.Bu gün ise boya ve kaplama uygulamaları ile ilgili iş alanın geniş bir kısmını kapsar. Sektörel olarak Alüminyum ve Çelik sanayisinde boya ve kaplama daha çok korozyonu önlemek içi kullanılır.

Hava koşulları, sıcaklık farkları, rutubet, deniz kıyısı atmosferi, yüksek nem vb. gibi korozif etkilerin malzemeler ve ürünler üzerindeki etkisini belirleyebilmek için boya ve kaplama uygulama kontrolleri alanında ulusal ve uluslararası standart normlar oluşturulmuştur.

Boya ve kaplama uygulamaları alanında hizmet verdiğimiz başlıca sektörler ise; Yapı ve Mimari, Gemi, Otomotiv, Endüstriyel Uygulamalar ve Tesisler’ dir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Kabul Ediyorum